4 mei 2021

Met meer dan 200 instructie video's over gezond werken in de zorg en een nieuw ontwerp heeft Gezond & Zeker de website GoedGebruik weer up to date gemaakt. Wanneer het verzuim stijgt, is duurzame inzetbaarheid een voorwaarde om ons zorgstelsel draaiende te houden. Gezond & Zeker probeert met de vernieuwing van GoedGebruik hieraan bij te dragen met praktische informatie over hoe klachten aan de rug-,nek en schouders voorkomen kunnen worden.

Op de vernieuwde GoedGebruik website zijn allerlei instructie video’s over het juiste gebruik van verschillende hulpmiddelen te vinden. In de video’s worden verschillende handelingen belicht die zorg-professionals dagelijks tegenkomen, zoals het verplaatsen in bed of hulp bij het gaan zitten. Alle instructiefilms en aanvullende informatie op www.goedgebruik.nl is conform de Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting, zoals ze zijn afgesproken door de sociale partners in zorg en welzijn. De informatie op de website sluit aan bij het eerder bij Gezond & Zeker uitgegeven GebruiksBoekje.

Het leren op afstand via de GoedGebruik instructiefilms lijkt te voorzien in een enorme behoefte. Bij elkaar zijn de video's meer dan 10 miljoen keer op YouTube bekeken.

De vernieuwing van GoedGebruik is mogelijk gemaakt door Gezond & Zeker en RegioPlus, het samenwerkingsverband van de veertien regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn.