Steeds meer medewerkers krijgen te maken met klachten gerelateerd aan hun leefstijl. Zoals gebrek aan energie, stress, vermoeidheid, burn-out verschijnselen of slecht slapen. Medewerkers zitten dan niet lekker in hun vel. Vitaliteitscoaching helpt met het aanpassen van je leefstijl. Als je vitaal bent, voel je je krachtig, ontspannen en fit. Je hebt de energie om te doen wat je werkelijk wilt doen!

Hoe ziet de begeleiding eruit?

Met behulp van een digitale vragenlijst en coachgesprekken wordt de persoonlijke vitaliteit van de medewerker in kaart gebracht. De begeleiding van de vitaliteitscoach is praktisch en motiverend en gericht op het toewerken naar een (meer) gezonde leefstijl. Samen met de coach wordt het gewenste doel besproken, hoe dit bereikt kan worden en wat daarvoor nodig is. Acties zijn gericht op het verhogen van het energieniveau, verminderen van stress/werkdruk, een gezonder eet- of beweegpatroon en een betere balans tussen inspanning en ontspanning.

Het vitaliteitstraject begint met een persoonlijk kennismakingsgesprek om de vraag helder te krijgen.Als we samen besluiten om te starten met het traject, stelt de coach een vitaliteitsplan op. In de daarop volgende gesprekken gaan we met praktische oefeningen en opdrachten aan de slag om het doel en de gewenste (eind)situatie te bereiken.

Het aantal gesprekken is mede afhankelijk van de hulpvraag. Ideaal gezien, plannen we de gesprekken om de twee a drie weken in. Een coachgesprek duurt maximaal 1,5 uur.

Wat levert vitaliteitscoaching op?

Aan het eind van het traject weet je medewerker hoe op een gezonde, leuke en haalbare manier vitaler te leven. Bovendien is er meer bewustzijn van eigen gewoontes en keuzes.

Vragen of meer weten? Neem contact met ons op.