De aanleiding tot outplacement is meestal (dreigend) ontslag. Dat kan zijn door een reorganisatie, boventalligheid, een sociaal plan of omdat werknemer en werkgever niet met elkaar verder willen. In dat geval kan outplacement een goede manier zijn om sneller een nieuwe baan te vinden. Viawerk ondersteunt de individuele werknemer (en werkgever), maar biedt ook ondersteuning door middel van een collectief outplacement traject.

Onze kracht is om medewerkers zelfvertrouwen te geven en te ondersteunen in hun zoektocht naar passend werk. Het doel van het traject is om je medewerker een duidelijk beeld te geven van zijn of haar mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Daarnaast werken we aan het versterken van vaardigheden. Met behulp van een loopbaanscan, opdrachten, gesprekken, een werkervaringsplaats en praktische tips helpen we medewerkers op weg naar een passende baan of geschikte opleiding.

Hoe ziet het outplacementtraject eruit?

         Kennismaking en intakegesprek

         Verliesverwerking

         In kaart brengen van kwaliteiten, mogelijkheden en (beroeps)wensen

         Inzicht krijgen in de arbeidsmarkt

         Inhoudelijke voorbereiding op het sollicitatieproces en persoonlijke presentatie

         Begeleiding bij het zoeken naar passende vacatures o.a. door middel van netwerken. Ook de inzet van social media, zoals linkedIn, komt aan de orde

         Netwerk opbouwen

Heb jij behoefte aan begeleiding bij outplacement? Neem contact met ons op om te bespreken hoe we jou kunnen helpen. 

Contactformulier