Voor het UWV begeleiden wij Werkfit trajecten. Met als doel om jou (weer) fit te maken voor werk. Dit doen wij op een motiverende en persoonlijke manier. Deze re-integratiedienst is voor mensen die een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WGA, WAO, Wajong of WAZ) of een Ziektewetuitkering van UWV ontvangen. Onze kracht is om werkzoekenden zelfvertrouwen te geven en te ondersteunen in de zoektocht naar werk.

Het doel van het ‘werkfit maken’ is dat je een duidelijk beeld krijgt van jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Daarnaast wordt gewerkt aan het versterken van werknemersvaardigheden, in beeld brengen van jouw positie in de arbeidsmarkt en verbeteren van de persoonlijke effectiviteit. Dit vatten we samen in een zoekprofiel.

 

Jongeren

Door onze goede contacten met de onderwijsorganisaties in Zeeland kunnen wij jongeren passend advies geven over een geschikte opleiding of leerwerkplek. Viawerk heeft ruime ervaring met groepsgewijs en individueel begeleiden van kwetsbare jongeren naar een vervolgstap in de richting van werk of scholing. Dit mede dankzij de intensieve begeleiding en samenwerking met andere partijen die bij jongeren betrokken zijn.

We helpen de zelfredzaamheid te vergroten. Dit doen we aan de hand van gesprekken en opdrachten. Werkoriëntatie, sociale activering en coaching zijn onderdeel van dit Werkfit traject. Ook het opdoen van arbeidsritme via snuffelstages en zo mogelijk een werkervaringsplaats. Daarnaast behoren sollicitatie- en netwerktraining tot het traject. Viawerk gebruikt tevens in de begeleiding een sollicitatie toolkit. Hierin staan diverse opdrachten om jou klaar te stomen om (weer) aan het werk te gaan.

Testmogelijkheden

Viawerk stelt een persoonlijk begeleidingsplan op. Hierin staat wat jij nodig hebt om (weer) aan de arbeidsmarkt te kunnen deelnemen. Het traject start doorgaans met de loopbaanscan om inzicht te krijgen in persoonlijkheid, drijfveren, interesses en competenties. Daarnaast gebruiken we specifieke testinstrumenten waar nodig, zoals testen van Ixly en LDC.