26 mei 2021

Hoe kan je positieve psychologie inzetten bij het floreren van medewerkers? Wat draagt bij aan gezond omgaan met werkdruk? En hoe vergroot je de motivatie en het werkplezier? Het blijkt dat medewerkers die bevlogenheid en werkplezier ervaren, niet alleen lekkerder in hun vel zitten maar ook beter presteren. In vrijwel elke organisatie spelen thema’s als werkplezier en werkdruk, psychologische veiligheid, mentale veerkracht en vitaliteit. Positieve psychologie is een overkoepelende term voor de wetenschap en praktijk van welbevinden, optimaal functioneren, bevlogenheid, leren en ontwikkelen. Dit wordt samen ook wel floreren (gelukkig zijn, goed functioneren) genoemd.

In de online bijeenkomst op donderdag 17 juni geven Marjolijn Punt en Matthijs Steeneveld een introductie over positieve psychologie en laten ze je direct zien wat je daar als HR-professional mee kunt.

De interactieve sessie bestaat uit een mini-college over de wetenschap en praktijk van wat maakt dat mensen floreren, en de invloed die de inrichting van het werk daarop heeft. We gaan in op één á twee basistheorieën, waar je zelf mee aan de slag gaat. Je denkt na over een of meerdere acties die die je in kan zetten om deze theorie toe te passen in je organisatie.

Meer informatie en aanmelden